10 gouden tips tegen examenstress‏

geplaatst in: Blog | 0
examenstress
Staan bij jou de examens voor de deur? Dan zal je wel aan hard aan het leren zijn om je diploma binnen te kunnen halen. Bij de één gaat dit makkelijker dan bij de ander. Sommige hebben het hele jaar door goed opgelet waardoor ze minder hoeven te leren en de ander heeft last van examenstress waardoor zelfs goed leren je examen in de soep kan lopen.

Wij hebben 10 gouden tips voor je tegen examenstress.

Tip 1:

Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk per vak wat je moet weten en blijf oefenen bij de belangrijkste punten.

Tip 2:

Rust goed uit. Slaap is erg belangrijk voor een goede concentratie. Het is dan ook niet handig om vlak voor je examens even flink te gaan feesten als afleiding want dit is een aardige aanslag op je nachtrust.

Tip 3:

Afleiding zoeken is wel belangrijk, dit is stress verminderend. Bij de één zal dit het lezen van een goed boek zijn en bij de ander sporten. Het is wel bewezen dat sporten stress vermindert en je krijgt er energie door. Dan kun je na het sporten er weer flink tegenaan

Tip 4:

Vermijd dingen waardoor je wordt afgeleid tijdens het leren. Zet bijvoorbeeld je telefoon uit, geen tv aan en ga in een rustige omgeving zitten.

Tip 5:

Leer samen met klasgenoten. Hierdoor kan je samen tijden afspreken en je kunt elkaar overhoren als je denkt dat de stof voldoende in je hoofd zit. Ook kun je elkaar helpen als je iets niet snapt.

Tip 6:

Denk positief. Positief blijven tijdens het leren en tijden het examen is erg belangrijk.
Als je van te voren al negatief denkt en negatief je examen zal gaan maken dan is de kans groot dat je er met de pet naar gaat gooien en je hierdoor het examen niet gaat halen.

Tip 7:

Neem de tijd. Hierdoor blijf je rustiger en kun je beter nadenken. Wil je het leren en het examen gehaast doen dan zul je merken dat de stress toeneemt en dat willen we juist vermijden!

Tip 8:

Blijf rustig ademhalen. Dit zorgt voor een rustige hartslag en hierdoor schiet je minder snel in de stress.

Tip 9:

Je hebt eten en drinken wat help tegen stress. Zo is kaugom goed voor je concentratie, een banaan help tegen zenuwen en thee helpt je ontspannen.

Tip 10:

De laatste en de beste tip is natuurlijk om het Lucky Shirt te dragen. Het Lucky Shirt brengt je geluk voor en tijdens het examen. Het enige wat je hoeft te doen is de gebruiksaanwijzing goed lezen en de magische krachten van het shirt doen de rest. En je hebt je diploma in je zak!!!