Afrijden? Op dinsdag heb je de meeste kans van slagen

geplaatst in: Blog | 0

rijbewijs_hand

Binnenkort afrijden? Zorg er dan voor dat je dat op dinsdag doet, doe het Lucky Shirt aan en je hebt de meeste kans van slagen!

Waarom afrijden op dinsdag?

Uit onderzoek bij het CBR is gebleken dat maar liefst de helft van het aantal kandidaten die op dinsdag komen om het rijbewijs proberen te halen ook echt slagen. Hoe zou dat toch komen? Zou iedereen (inclusief de examinatoren) dan het lekkerst in zijn vel zitten? Net weekend gehad, de maandag bijgekomen van het weekend en dinsdag weer helemaal lekker in je vel zitten. Daar zit misschien wel wat in!
Maandag staat op de tweede plek om het meeste slagingspercentage. Op maandag slaagt 49,7 procent voor zijn of haar rijbewijs.

Ga niet afrijden op de volgende dagen

De zaterdag is het slechtste uit het onderzoek gekomen om dan te gaan afrijden. Op deze dag slaagt er maar 45,3 procent van de deelnemers.
Zou dat dan weer komen doordat je op vrijdag al van het weekend aan het genieten bent en de zaterdag toch liever vrij wil houden voor leuke dingen en ontspanning?

Ook de tijden zijn belangrijk

De slechtste tijd om af te rijden is om acht uur in de ochtend. Dus ga niet op zaterdagochtend om 8 uur afrijden dan heb je en de tijd en de dag tegen! De twee beste tijden zijn 08:55 en 09:50, dan slaagt maar liefst 52 procent van de kandidaten.
Dus plan de datum en tijd goed voordat je gaat afrijden en doe natuurlijk het Lucky Shirt aan tijdens het examen!
Zorg er dan wel voor dat je de gebruiksaanwijzing goed hebt gelezen.

Allemaal veel geluk en succes als je binnenkort moet afrijden.