Examentraining populairder bij meisjes dan bij jongens

geplaatst in: Blog | 0

De examens staan voor de deur; de afgelopen tijd is er dus veel geleerd! Hierbij kun je gebruik maken van examentraining; wat vaak voor betere resultaten zorgt. Opvallend is dat bijna tweederde van de deelnemers van een examentraining is vrouw.

Verschillen

Dat is niet het enige verschil tussen jongens en meisjes; bij de jongens staat een examentraining Nederlands op één, terwijl meisjes eerder een training volgen om hun wiskundekennis bij te spijkeren.

“Gemiddeld bestaat 62% van onze deelnemers uit meisjes en 38% uit jongens.” Aldus Maurice Kimman, directeur van de Nationale Examentraining. “Opvallend is ook dat meisjes al veel vroeger in het jaar een examentraining volgen. Zij beginnen al in januari, terwijl jongens zich meer last minute inschrijven. Die trend zien we ieder jaar.” Misschien kennen de jongens het Lucky Shirt en vertrouwen ze daar op? 🙂

Er is ook een verschil in de vakken waar jongens en meisjes een training in volgen. Meisjes schrijven zich het meest in voor een examentraining wiskunde, gevolgd door Nederlands en economie. Jongens volgen het vaakst een examentraining Nederlands, gevolgd door Engels en daarna wiskunde.